Rekonstrukce chladírenské haly Loděnice
Podrobnosti
Investor | Loděnice s.r.o. |
Adresa | Loděnice |
Typ haly | Skladové, Potravinářské, zemědělské |
Rozměr (m) | 24x89x5 |
Barva | Stříbrná, Žlutá, Modrá |
Rok | 2017 |
Rekonstrukce zemědělské haly
Generálním dodavatelem chladírenské potravinářské haly byla společnost Pebaco, která se specializuje na dodávku chladírenské technologie do potravinářských hal.
Izolace chladírenské haly
Původní zděná hala byla opláštěná izolačním panelem jak zevnitř tak zvenčí. Sendvičové izolační panely byly také použity pro vnitřní dělící příčky v hale.
Na vnitřní stěny haly byly použity panely v tl.70mm a 100mm z vnější strany, na stropy se dodávaly panely v tl. 200. Opláštění haly bylo zvoleno v barvě šedobílé RAL 9002.
Převislé okapní římsy byly zateplené izolačním panelem 50mm v barvě žluté RAL 1021.
Dispozice chladírenské haly
Potravinářská hala byla rozčleněna na několik částí dle původní dispozice budovy.
Vevnitř v hale je
- samostatná chlazená komora se dvěma výparníky, ve které jsou vestavěny dvoje sekční zateplená chladírenská vrata,
- pak část zpracovny zeleniny,
- část skladu zeleniny, který je od zpracovny oddělen dvěma rychloběžnými foliovými vraty
- a nově přistavěná chlazená expedice 20x24m se dvěma výparníky a se dvěma zateplenými exteriérovými hydraulickými můstky doplněné o sekční vrata s límcem. Součástí chlazené expedice je vestavěná zateplená kancelář pro skladníky a vestavěné sociální zázemí včetně denní místnosti - vše smontované ze sendvičových izolačních panelů.
Exteriérové dodávky na hale:
- Součástí dodávky byly i venkovní přístřešky pro chladírenské jednotky v samostatných boxích 2x4m opláštěné pletivem, aby se zabránilo přístupu k jednotkám. Přístřešky jsou složené z HEA profilů, Metseců, lakovaných okapů a TR plechů.
- V poslední fázi mimo projekt byla i rekonstrukce venkovních komunikací, které dalo hale větší funkčnost při zpracování zeleniny.
Využití potravinářského skladu paprik
Samotná chladírenská hala bude fungovat pouhé tři měsíce v roce díky špatné skladovatelnosti tohoto druhu zeleniny.
Největší problém zelinářů v současnosti je dle slov investora nedostatek vody, momentálně investor používá vodu ze spodních vod, což není dlouhodobě udržitelné. Investor používá zálivku přímo k rostlině, ne rozstřikem
Výstavba této haly má pozitivní vliv na dodavatelsko-odběratelské vztahy, protože investor dokázal dosud produkovat kvalitní výrobky ovšem bez kvalitního zázemí.